[/quote]
Tato !markos...
acha, no i mają szerokie..ogumienie
heheheh
(mam nadzieje,że bana nie dostane - wyjasniam, że codzi oczywiście o felgi)
np. po to, ze na mniejszych felgach nie umiem juz jezdzic ze wzgledu na zbyt wysoki profil opon...Kurbat pisze:a zreszta po co Ci te 15 ?

I tu sie mylisz. O ile zgodze się ze sa drogie...hmmm droższe od stalówek w analogicznym rozmiarze, moge sie zgodzic ze sa ładne, choć niektórzy więcej widza w zadbanej stalówce niz w alusie o jakiś dziwnych bądź też przeciętnych kształtach, o tyle zupełnie nie zgodze się ze maja gorsze właściwości alusy od stalówek. Zazwyczaj sa dokładniej wykonane bo odlewane ze stopów w mniejszych chyba ilościach niż jednakowe stalówki bite masowo ze stali. Poza tym maja lepsze właściwości jezdne a już zupełnie poza tym to bardzo dobrze odprowadzają ciepło z racji tego ze nie sa pełne a to przy jakis ostrych hamowaniach itp. daje efekty. Inna sprawa ze moze nie do końca nadaja się na nasze dziurawe drogi bo zgięcie takiej to spory wydatek na prostowanie. Ogólnie jednak felga aluminiowa to nie tylko ładny dodatek za niemałe pieniądze.AMFILIADA pisze: (...) w koncu po co kupujemy ALUSY ?? Czy one maja lepsze wartosci uzytkowe od STALÓWEK ?? Chyba nie, wrecz przeciwnie... po prostu sa ladne i drogie o czym chyba każdy wie (...)
Hmmm... No właśnie...!markos pisze:rozwiniesz? bo nie zczailem co mogles miec na mysli...Fifo pisze:Poza tym maja lepsze właściwości jezdne
TAK myslalem o tym (Amfi, ja bym sie stalowych nie pozbywał.
Przyjdzie zima to wrzucisz je zamiast alu. Wyżerów z soli nie bedziesz miał na alusach,oszczędzisz je troche.
Sól i inne badziewia na śnieg używane przez drogowców moga fele zepsuc - dobrze mówie?

kampingowa na dodatekUcHO pisze: A tak na boku: Corsa z przyczepką :0 ja pitole