50 km/h po Warszawie
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
50 km/h po Warszawie
http://wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc. ... 0vFIWbqkeA
o kurde ale teraz wolno bedzie sie smigac po wawie :0
o kurde ale teraz wolno bedzie sie smigac po wawie :0
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Re: 50 km/h po Warszawie
Powiem tak - a teraz jakie jest niby ograniczenie w centrum, ktore tak male nie jest? A jakie jest ograniczenie predkosci na terenie zabudowanym? I kto tego sprzestrzega?hayabusa 5 pisze:o kurde ale teraz wolno bedzie sie smigac po wawie :0
Litosci, kolejne bicie piany i martwy przepis powodujacy coraz mniejszy szacunek do przepisow ruchu drogowego. Niech chlopaki pojda po rozum do glowy i reguluja predkosc ruchu np zielona fala ( ktora by udroznila ten meksyk) a nie znakami z czerwonymi obwodkami, na ktore i tak nikt nie patrzy. Jesli kazdy by zaczal przestrzegac predkosc to to miasto by stanelo. Staliby wszyscy, oprocz tworcow tego przepisu, ktorzy smigaja sobie lanciami na sygnale.
Dopoki nie zmieni sie standard i warunki drogowe to mandat zawsze bedzie "ryzykiem wkalkulowanym" w podroz. Z pozdrowieniami od tego, ktory smigal dzis do pracy z trzycyfrowa predkoscia po alejach Jerozolimskich.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
A ja mam ich poprostu w d....
kolejny bezsens, chociaz nie tylko u nas podobne rzeczy sie dzieja- bodajze w Rzymie wprowadzili calkowity zakaz wjazdu pojazdow spalinowych do miasta, nawet skuterow.. :0 Wyobrazacie sobie co by sie dzialo u nas? Chyba by rewolucja jakas wybuchla
A w Warszawie jezdze bardzo duzo i nie wolniej niz Kublelt i narazie raz mnie zatrzymali za predkosc i ani razu nie zaplacilem..
Hurra martwe przepisy!
A w Warszawie jezdze bardzo duzo i nie wolniej niz Kublelt i narazie raz mnie zatrzymali za predkosc i ani razu nie zaplacilem..
Hurra martwe przepisy!

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
W okreslonych godzinach, bodajze okolice poludnia, nie pamietam juz dokladnie. Inna sprawa, ze oni to dopiero maja meksyk na drogach. A jakie powietrze zanieczyszczone...endo pisze:bodajze w Rzymie wprowadzili calkowity zakaz wjazdu pojazdow spalinowych do miasta, nawet skuterow..
Gdybym mial sie trzymac przepisow to a) bylbym obtrabiany za tamowanie ruchu, b) jezdzilbym do pracy chyba z pol godziny dluzej. Bede sie martwil dopiero, jak mnie aparat pstryknie bo z tego sie juz czlowiek nie wykreci.endo pisze:A w Warszawie jezdze bardzo duzo i nie wolniej niz Kublelt i narazie raz mnie zatrzymali za predkosc i ani razu nie zaplacilem..
Hurra martwe przepisy!
Chociaz nie, mam genialny pomysl dla ludzi sprawujacych wladze - proponuje doprowadzic nasze drogi do stanu na tyle fatalnego (czy to w ogole jeszcze mozliwe?) ze predkosc wyzsza niz 20 km/h bedzie grozila uszkodzeniem samochodu. genialne w swojej prostocie a ile pieniedzy sie zaoszczedzi... tylko kierowcy beda mieli gorzej, ale kogo to obchodzi.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Wszystko jest na "dobrej drodze" ku temu.. moze oni juz na to wpadli (?)kubelt pisze:Chociaz nie, mam genialny pomysl dla ludzi sprawujacych wladze - proponuje doprowadzic nasze drogi do stanu na tyle fatalnego (czy to w ogole jeszcze mozliwe?) ze predkosc wyzsza niz 20 km/h bedzie grozila uszkodzeniem samochodu. genialne w swojej prostocie a ile pieniedzy sie zaoszczedzi... tylko kierowcy beda mieli gorzej, ale kogo to obchodzi.

-
Retox
- Nowy
Można wprowadzić ograniczenie i do 40km/h. Tylko po co ??
Przepis ten niczego nie zmieni, bo przy obecnych ograniczeniach i tak każdy po wawie jeździ dużo szybciej. Ściągalność mandatów jest mizerna [ sam nie płacę
], a obróbka jednego zdjęcia z fotoradaru trwa tyle, że w efekcie egzekwuje się 1/4 zrobionych zdjęć (ilość tych urządzeń też nie powala na kolana). Także skutek będzie taki, że na policję spadnie tylko więcej roboty... papierkowej
, a twórcy ustawy będą mieli czystsze sumienia, że zrobili COŚ w sprawie poprawy bezpieczeństwa ruchu.
Przepis ten niczego nie zmieni, bo przy obecnych ograniczeniach i tak każdy po wawie jeździ dużo szybciej. Ściągalność mandatów jest mizerna [ sam nie płacę
"...Wenn wir durch die City düsen,
süßen Ladies uns mit Küsschen grüßen..."
-
Retox
- Nowy
No tak było od zawsze. Jednak oni mają tam taki burdel, że to obowiązuje tylko w teorii. Z podatku (odpukać) jeszcze mi nie potrącili, a jak wezmą to coż - płakać nie będę. Przynajmniej oszczędzę sobie czasu i nerwów w chodzeniu i regulowaniu tych należności.kubelt pisze:Teraz sie juz nie cackaja, tylko wchodza ci na konto. Najczesciej przy zwrocie podatku, lecz w przypadku jego braku zajmuja czesc pensji.
"...Wenn wir durch die City düsen,
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
No wlasnie to chce powiedziec, ze praktyka zaczyna doganiac teorie. Moze to jest zalezne od wojewodztwa... Wielu moim znajomym potracili z podatku, paru odwiedzil komornik. Przy takim egzekwowaniu dlugow jestes dodatkowo obciazany kosztami operacyjnymi.Retox pisze:No tak było od zawsze. Jednak oni mają tam taki burdel, że to obowiązuje tylko w teorii. Z podatku (odpukać) jeszcze mi nie potrącili, a jak wezmą to coż - płakać nie będę. Przynajmniej oszczędzę sobie czasu i nerwów w chodzeniu i regulowaniu tych należności.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
dobrze że teraz odsetki ustawowe zmniejszyli, bo jak kiedyś było 40% to łatwo zapłacić 2-3 razy tyle ile mandat możnaRetox pisze:No tak było od zawsze. Jednak oni mają tam taki burdel, że to obowiązuje tylko w teorii. Z podatku (odpukać) jeszcze mi nie potrącili, a jak wezmą to coż - płakać nie będę. Przynajmniej oszczędzę sobie czasu i nerwów w chodzeniu i regulowaniu tych należności.kubelt pisze:Teraz sie juz nie cackaja, tylko wchodza ci na konto. Najczesciej przy zwrocie podatku, lecz w przypadku jego braku zajmuja czesc pensji.
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Kolejna paranoja !!!
Oczywiście w Teleexpresie zabrzmi to bardzo mądrze "Jeśli to uratuje choć jedno życie, to warto to wprowadzić..." (kiedyś tak Święcicki zaczal). Mysle, ze to gra rzadu, ktory juz ledwo zipie i w oczach wiekszosci narodu praktycznie nie istnieje, wiec chca sie pokazac z dobrej strony.
Druga kwestia jest taka, ze po co remontowac dziurawe drogi. Miasto musi tym samym wyplacac (w nielicznych niestety przypadkach) odszkodowania za zniszczone w dziurach zawieszenia. A teraz sprawa bedzie prostsza - "jechal Pan wiecej niz 50 km/h...")
Poza tym jeden glupi przepis nie poprawi nezpieczenstwa jazdy. Politycy siedza na d... w cieplutkich gabinecikach i wymyslaja bzdury, zamiast naprawde przejechac sie po Wawie. Rozumiem, ze nikt nie jest swiety jesli chodzi o predkosc. Ale jak niektorzy ignoruja ciagle linie i wciskaja sie na chama, stwarzaja wieksze niebezpieczenstwo niz ten, kto w terenie zab. jedzie 80 km/h. Jesli ktos z Was jezdzi trasa torunska w strone Grota w godzinach popoludniowego szczytu, to sam wiem, jaki tam jest sajgon. Od Marymontu idzie na 4 pasy, wiekszosc jedzie bez kompleksow poboczem. I gdzie jest wtedy policja? Oni to tylko potrafia sie znalezc, jak ktos sobie szyby przyciemni. A teraz beda mieli mozliwosc lapania na radar od 50 km/h.
czysty debilizm. A wracajac do parlamentarzystow, to im to wisi, co oni wprowadza. I tak nie przestrzegaja przepisow (przyklad kierowcy Oleksego mysle ze nie jest odosobniony), bo przeciez chroni ich immunitet i wszystkomaja gdzies.
ale sie rozpisalem...
pozdrawiam
Oczywiście w Teleexpresie zabrzmi to bardzo mądrze "Jeśli to uratuje choć jedno życie, to warto to wprowadzić..." (kiedyś tak Święcicki zaczal). Mysle, ze to gra rzadu, ktory juz ledwo zipie i w oczach wiekszosci narodu praktycznie nie istnieje, wiec chca sie pokazac z dobrej strony.
Druga kwestia jest taka, ze po co remontowac dziurawe drogi. Miasto musi tym samym wyplacac (w nielicznych niestety przypadkach) odszkodowania za zniszczone w dziurach zawieszenia. A teraz sprawa bedzie prostsza - "jechal Pan wiecej niz 50 km/h...")
Poza tym jeden glupi przepis nie poprawi nezpieczenstwa jazdy. Politycy siedza na d... w cieplutkich gabinecikach i wymyslaja bzdury, zamiast naprawde przejechac sie po Wawie. Rozumiem, ze nikt nie jest swiety jesli chodzi o predkosc. Ale jak niektorzy ignoruja ciagle linie i wciskaja sie na chama, stwarzaja wieksze niebezpieczenstwo niz ten, kto w terenie zab. jedzie 80 km/h. Jesli ktos z Was jezdzi trasa torunska w strone Grota w godzinach popoludniowego szczytu, to sam wiem, jaki tam jest sajgon. Od Marymontu idzie na 4 pasy, wiekszosc jedzie bez kompleksow poboczem. I gdzie jest wtedy policja? Oni to tylko potrafia sie znalezc, jak ktos sobie szyby przyciemni. A teraz beda mieli mozliwosc lapania na radar od 50 km/h.
czysty debilizm. A wracajac do parlamentarzystow, to im to wisi, co oni wprowadza. I tak nie przestrzegaja przepisow (przyklad kierowcy Oleksego mysle ze nie jest odosobniony), bo przeciez chroni ich immunitet i wszystkomaja gdzies.
ale sie rozpisalem...
pozdrawiam