Polski "Tuning"
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Feliks
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Polski "Tuning"
Kilka godzin temu jade sobie do domu juz troche szaro bylo no i z podporzadkowanej wyjezdza "stunigowany" maluch poniewaz mi sie jakos nie spieszylo wiec jechalem za nim . Patrze na tylne swiatla i widze ze koles nie ma wlaczonych no ale nic po jakims czasie pokazaly sie jakies male czerwone swiatekla mysle o spoko koles sie w koncu pokapowal . Jakie bylo moje zdziwienie gdy te swiatla okazaly sie swiatlami hamowania . Ten popier..... palant mial tak zaciemnione klosze ze wogole nie bylo widac swiatel mijania a w sloneczny dzien za nic bym nie zauwazyl ze cos sie tam swieci . Gdyby nie to ze z naprzeciwka nic nie jechalo i moglem uciec na lewo to koles by mial pewnie silnik na kolanach no i pewnie byla by moja wina
. Mam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!
-
_KWAS_
- Świeżak
- Kontakt:
hehehe
sam mam malucha ;o) ale nie o to mi chodzi..
z tego co sie orientuje to jezeli doszło by do kolizji z powodu amatorsko i wiesniacko przyciemnionych kloszy na które nie ma atestu wina była by kolesia z malucha.... wystarczyło by na miejscu pokazac policjantowi jakie kolo ma swiatełka z tyłu dodac że nie widać jak świecą itd..
podejrzewam że nie było by w tym momencie zadnych wątpliwości co do winowajcy. szkoda było by tylko twojego przodu
)
pozdrawiam
z tego co sie orientuje to jezeli doszło by do kolizji z powodu amatorsko i wiesniacko przyciemnionych kloszy na które nie ma atestu wina była by kolesia z malucha.... wystarczyło by na miejscu pokazac policjantowi jakie kolo ma swiatełka z tyłu dodac że nie widać jak świecą itd..
podejrzewam że nie było by w tym momencie zadnych wątpliwości co do winowajcy. szkoda było by tylko twojego przodu
pozdrawiam
...::: http://WWW.MAXIMUM.PROAXER.COM :::...
- Gobo
- Nowy
- Kontakt:
Chyba że wcześniej te lampeczki rozwalisz i nie będzie polcji co pokazywać_KWAS_ pisze:hehehe
podejrzewam że nie było by w tym momencie zadnych wątpliwości co do winowajcy. szkoda było by tylko twojego przodu)
pozdrawiam
Wyginaj śmiało ciało
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
feliks jezeli bys pokazal policji jakie koles mial swiatla i powiedzial ze nic nei bylo widac, bylaby to jego wina.
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Niestety, tak kazdy by chcial, niestety tak dobrze nie ma. Jest cos takiego jak wina dwustronna - wlasciciel przyciemnionych bez atestu kloszy traci dowod rejestracyjny za zmiany niezgodne z homologacja a osoba, ktora zatrzymala sie w samochodzie poprzedzajacym jest winna niezachowania odpowiedniej odleglosci. Polecam archiwum pl.misc.samochody, były takie przypadki. Pomijam juz takie sprawy jak faktyczne stwierdzenie po wypadku, czy klosze byly rzeczywiscie przyciemnione._KWAS_ pisze:hehehe
podejrzewam że nie było by w tym momencie zadnych wątpliwości co do winowajcy. szkoda było by tylko twojego przodu)
pozdrawiam
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
ja polecam programy drogowka i komenda na polsacie czy tv4, byl tam wlasnie taki przypadek.
pozatym warto to ogladac...wroga trzeba znac
pozatym warto to ogladac...wroga trzeba znac
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
Poli
- Nowy
- Kontakt:
kumpel wlasnie w taki sposob rowalil sobie fure, najechal na tira ktory stal na poboczu na zkazie i bez wloczonych swiatel, policja uznala wine ich obu kierocy sie dostalo za nieoswitlone naczepe i za to ze zaparkowal na zakazie na kumpel dostal za to ze spowodowal kolizje z ofiarami/on byl jedyna ofiara/ i za to ze niezachowal odpowiedziego bezpieczenstwa_KWAS_ pisze:hehehe
pozdrawiam
śmigaczo-fruwacz
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
wina kolesia z przyciemnonymi kloszamikubelt pisze:No i na czym sprawa stanela?cyberpooh pisze:ja polecam programy drogowka i komenda na polsacie czy tv4, byl tam wlasnie taki przypadek.
to bylo delikatne pukniecie ale bylo.
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Re: Polski "Tuning"
to sie nazywa AMATORSTWO !!!Feliks pisze:Kilka godzin temu jade sobie do domu juz troche szaro bylo no i z podporzadkowanej wyjezdza "stunigowany" maluch poniewaz mi sie jakos nie spieszylo wiec jechalem za nim . Patrze na tylne swiatla i widze ze koles nie ma wlaczonych no ale nic po jakims czasie pokazaly sie jakies male czerwone swiatekla mysle o spoko koles sie w koncu pokapowal . Jakie bylo moje zdziwienie gdy te swiatla okazaly sie swiatlami hamowania . Ten popier..... palant mial tak zaciemnione klosze ze wogole nie bylo widac swiatel mijania a w sloneczny dzien za nic bym nie zauwazyl ze cos sie tam swieci . Gdyby nie to ze z naprzeciwka nic nie jechalo i moglem uciec na lewo to koles by mial pewnie silnik na kolanach no i pewnie byla by moja wina. Mam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!
-
Mulder
- Świeżak
- Kontakt:
ale wyminiecie czy TUNINIG ??hayabusa 5 pisze:to sie nazywa AMATORSTWO !!!Feliks pisze:Kilka godzin temu jade sobie do domu juz troche szaro bylo no i z podporzadkowanej wyjezdza "stunigowany" maluch poniewaz mi sie jakos nie spieszylo wiec jechalem za nim . Patrze na tylne swiatla i widze ze koles nie ma wlaczonych no ale nic po jakims czasie pokazaly sie jakies male czerwone swiatekla mysle o spoko koles sie w koncu pokapowal . Jakie bylo moje zdziwienie gdy te swiatla okazaly sie swiatlami hamowania . Ten popier..... palant mial tak zaciemnione klosze ze wogole nie bylo widac swiatel mijania a w sloneczny dzien za nic bym nie zauwazyl ze cos sie tam swieci . Gdyby nie to ze z naprzeciwka nic nie jechalo i moglem uciec na lewo to koles by mial pewnie silnik na kolanach no i pewnie byla by moja wina. Mam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Tuning ofkorsMulder pisze:ale wyminiecie czy TUNINIG ??hayabusa 5 pisze:to sie nazywa AMATORSTWO !!!Feliks pisze:Kilka godzin temu jade sobie do domu juz troche szaro bylo no i z podporzadkowanej wyjezdza "stunigowany" maluch poniewaz mi sie jakos nie spieszylo wiec jechalem za nim . Patrze na tylne swiatla i widze ze koles nie ma wlaczonych no ale nic po jakims czasie pokazaly sie jakies male czerwone swiatekla mysle o spoko koles sie w koncu pokapowal . Jakie bylo moje zdziwienie gdy te swiatla okazaly sie swiatlami hamowania . Ten popier..... palant mial tak zaciemnione klosze ze wogole nie bylo widac swiatel mijania a w sloneczny dzien za nic bym nie zauwazyl ze cos sie tam swieci . Gdyby nie to ze z naprzeciwka nic nie jechalo i moglem uciec na lewo to koles by mial pewnie silnik na kolanach no i pewnie byla by moja wina. Mam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!
Pozdro 4 all
-
Skfarek
- Świeżak
- Kontakt:
Popieram w 250%, niestety polscy policjanci wola czaic w krzorach z radarem niz cos zrobic. Swiadczy o tym rosnaca liczba "tjunerow" kupujacych spreje i malujacych z namietnoscia tylne lampy tak aby swiatla nie byly widoczne. Do tego jeszcze zalepiaja tylna szyby jakims syfem i juz sa rozgrzeszeni z zajmowania lewego pasa - bo przeciez nie widza ze cos z tylu jedzieMam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Skfarek pisze:Popieram w 250%, niestety polscy policjanci wola czaic w krzorach z radarem niz cos zrobic. Swiadczy o tym rosnaca liczba "tjunerow" kupujacych spreje i malujacych z namietnoscia tylne lampy tak aby swiatla nie byly widoczne. Do tego jeszcze zalepiaja tylna szyby jakims syfem i juz sa rozgrzeszeni z zajmowania lewego pasa - bo przeciez nie widza ze cos z tylu jedzieMam nadzieje ze jemu i podobnym "tuningowcom" pozabieraja dowody bo wszystko ma qrwa swoje granice !!!![]()
![]()
. Ostatnio wsrod "tjunerow" w malaktorach modne stalo sie zdejmowanie tylnej klapy
![]()
![]()
![]()
![]()
widac bo przecierz masz lusterka boczne no chyba ze nie uzywasz(ja jezdze tylko na nich - najepsza pomoc przy ostrym tasowaniu sie w korkach)...pozatym mosialbym sobie chyba tylna szybe zamalowac zeby nie iwdziec co jest z tylu...albo poprostu kolego nie masz sily przebicia na ;ewym pasie...
corsa A & Audi S3

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Skfarek pisze:Gomo - ja z lusterek bocznych korzystam ale wiele osob jezdzi tak jakby nie mialo pojecia o ich istnieniu. A sila przebicia jest podobna jak u ciebie... 1.2![]()
![]()
Ty sie o moje 1.2 nie martf
<b>BTW: nie Gomo tylko qomo</b>
corsa A & Audi S3