Chlodnica ;-(
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
norm4n
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Chlodnica ;-(
Nie uwierzycie co mi sie dzisiaj zdarzylo..... Zamontowalem sobie koncowke wydechu ( musialem , bo przez to ze mam strumienice spaliny sa tak gorace ze topia zderzak) i wyjechalem sobie na miasto posluchac jak buczy. Spotykam kumpla , pytam gdzie jedzie , on ze do znajomego , ale bardoz sie spieszy i czy ja moglbym mu zawiezc czesc do motoru...
No to zawiozlem , koles mieszka na wiosce wiec po polnych drogach troche powariowalem ( troche za bardzo).
Wracam ... podjrezdzam do ojca pod firme zeby wydech pokazac....
A tu dym mi leci spod maski. Szybko otwieram , szukam gasnicy (troche spanikowalem) , jednak patrze ze to jest biale i nie smierdzi. Patrze a to chlodnica peknieta w jednym miejscu. Pekl jeden z wezykow doprowadzajacych wode , smutny jestem bo jutro nie pojezdze. Myslici ze moglo to strzelic samo z siebie czy np. jak jechalem to jakis kamien spod kol w to uderzyl ????
No to zawiozlem , koles mieszka na wiosce wiec po polnych drogach troche powariowalem ( troche za bardzo).
Wracam ... podjrezdzam do ojca pod firme zeby wydech pokazac....
A tu dym mi leci spod maski. Szybko otwieram , szukam gasnicy (troche spanikowalem) , jednak patrze ze to jest biale i nie smierdzi. Patrze a to chlodnica peknieta w jednym miejscu. Pekl jeden z wezykow doprowadzajacych wode , smutny jestem bo jutro nie pojezdze. Myslici ze moglo to strzelic samo z siebie czy np. jak jechalem to jakis kamien spod kol w to uderzyl ????
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
No to ciekawe bo mi się stało dzisiaj dokładnie to samo. Jechałem sobie, zajechałem pod dom i nic mi jeszcze nie dymiło, ale że dawno pod mache nie zaglądałem to zachciało mi się zaglądnac co tam słychać i żeby popatrzeć jak się mają gumy na kolumnach McPersona (czy jak to się tam pisze). Otwieram mache a tu cos syczy, patrze a tu z lewej strony mokro, w pierwszej chwili myslałem że to chłodnica strzeliła, ale przyglądnełem się bardziej i dojrzalem że jest minimalna dziurka w wężyku i woda z tamtąd pod dużym ciśnieniem sobie sika. Troche mi ulżyło że to tylko wężyk, ale też jutro nie pojeżdze
Ciekawy zbieg okoliczności że ta sama przykra sprawa nam się przydażyła...tyle że w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem dlaczego weżyk mi strzelił. A własciwie to taka gumowa rurka powywijana wychodząca u góry z lewej strony chłodnicy. Nie przedziurawiła się sama z siebie.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Ja w grudniu mialem niezly motyw.Wszystkie po kolei przewody gumowe od ukl chlodzenia popekaly.Wymienilem jeden to zaraz pekl drugi.A plynu do chlodnicy chyba z 50l poszlo tej zimy.Okazalo sie ze byla wydmuchana uszczelka pod glowica,ktora powodowala duze podcisnienie,dlatego pekaly przewody.
Norm4n sprawdz ilosc plynu w zbiorniczku wyrownawczym czy go nie brakuje lub nie jest za duzo.
Norm4n sprawdz ilosc plynu w zbiorniczku wyrownawczym czy go nie brakuje lub nie jest za duzo.

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
norm4n
- Nowy
- Kontakt:
Ja nie mam juz co sprawdzac bo tego plynu tam nie ma bo caly wystrzelil na silnik z tej dziuy
Okazalo sie ze pekl ten plastik nad tym przewodem gumowym z lewej strony. Wkurwia juz mnie ten samochod , non stop cos przy nim robic trzeba. Ide poszalec windstarem.
Zycze wesolych swiat
Zycze wesolych swiat
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Nie wkurzaj się na biedną corsiawkę bo sam jesteś chyba sobie winien takiej sytuacji. "Gdyby kózka nie skakała........." - trzeba było nie śmigac po bezdrożach dziurawych tylko po równej drodze zasówać. Corsiawka to nie jakiś tam podrzędny Jeep tylko autko na droge tzw. utwardzoną , asfaltową ...............
W moim przypadku odkąd furkę kupiłem i użytkuję nie widziała ani grama kamieni i wyboistych błotnisto-kamienisto-dziurawych dróg tylko same "równe" Polskie asfalowe drogi

Pozdrowienia przesyła Criters
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Akurat polskie asfaltowe drogi porownac mozna z poligonem i z tego wzgledu nie mozna do corsiawki miec pretensji. Ona tez czasem moze miec dosc wpadania bez przerwy w dziury i czasem moze sie obrazic i wywinac man jakiegos psikusa

Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
norm4n
- Nowy
- Kontakt:
Moja mi ostatnio dosc duzo wywija , no ale nic , moze jak ja dopieszcze to bedzie okey. Narazie zrobilem instalacje audio (ni jestem audiofilem wiec naprawilem seryjna), zalozylem koncowke wydechu bo spaliny mi topia zderzak (wszystko przez poprzedniego wlasciciela i jego zasrana strumienice !! ), oswietlenie deski rozdzielczej , poprzykrecalem reflektory bo dziwnie chodzily na boki i lakiernik zrobil mi zaprawki niektorych pekniec. A no i bym zapomnial o pieknym cudownym witrazu wykonanym przez moja kumpele przyklejonym do tylniej szyby
(taki maly slodziutki diabelek w trampkach
) Ale powiem Wam jedno - wczoraj mialem okaze przejechac sie Asterka Clasic (MADE IN GLIWICE ) 1,4 - toz przy mojej corsi 1,2 to wol okropny, tam sie przy 80 km/h wrzuca 5 - paranoja (ja przy 80 dopiero 3 wrzucam )