Chlodnica ;-(

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
norm4n
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Chlodnica ;-(

Post autor: norm4n »

Nie uwierzycie co mi sie dzisiaj zdarzylo..... Zamontowalem sobie koncowke wydechu ( musialem , bo przez to ze mam strumienice spaliny sa tak gorace ze topia zderzak) i wyjechalem sobie na miasto posluchac jak buczy. Spotykam kumpla , pytam gdzie jedzie , on ze do znajomego , ale bardoz sie spieszy i czy ja moglbym mu zawiezc czesc do motoru...
No to zawiozlem , koles mieszka na wiosce wiec po polnych drogach troche powariowalem ( troche za bardzo).
Wracam ... podjrezdzam do ojca pod firme zeby wydech pokazac....
A tu dym mi leci spod maski. Szybko otwieram , szukam gasnicy (troche spanikowalem) , jednak patrze ze to jest biale i nie smierdzi. Patrze a to chlodnica peknieta w jednym miejscu. Pekl jeden z wezykow doprowadzajacych wode , smutny jestem bo jutro nie pojezdze. Myslici ze moglo to strzelic samo z siebie czy np. jak jechalem to jakis kamien spod kol w to uderzyl ????
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

No to ciekawe bo mi się stało dzisiaj dokładnie to samo. Jechałem sobie, zajechałem pod dom i nic mi jeszcze nie dymiło, ale że dawno pod mache nie zaglądałem to zachciało mi się zaglądnac co tam słychać i żeby popatrzeć jak się mają gumy na kolumnach McPersona (czy jak to się tam pisze). Otwieram mache a tu cos syczy, patrze a tu z lewej strony mokro, w pierwszej chwili myslałem że to chłodnica strzeliła, ale przyglądnełem się bardziej i dojrzalem że jest minimalna dziurka w wężyku i woda z tamtąd pod dużym ciśnieniem sobie sika. Troche mi ulżyło że to tylko wężyk, ale też jutro nie pojeżdze :( Ciekawy zbieg okoliczności że ta sama przykra sprawa nam się przydażyła...tyle że w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem dlaczego weżyk mi strzelił. A własciwie to taka gumowa rurka powywijana wychodząca u góry z lewej strony chłodnicy. Nie przedziurawiła się sama z siebie.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Ja w grudniu mialem niezly motyw.Wszystkie po kolei przewody gumowe od ukl chlodzenia popekaly.Wymienilem jeden to zaraz pekl drugi.A plynu do chlodnicy chyba z 50l poszlo tej zimy.Okazalo sie ze byla wydmuchana uszczelka pod glowica,ktora powodowala duze podcisnienie,dlatego pekaly przewody.
Norm4n sprawdz ilosc plynu w zbiorniczku wyrownawczym czy go nie brakuje lub nie jest za duzo.
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
norm4n
Nowy
Kontakt:

Ja nie mam juz co sprawdzac bo tego plynu tam nie ma bo caly wystrzelil na silnik z tej dziuy :grin: Okazalo sie ze pekl ten plastik nad tym przewodem gumowym z lewej strony. Wkurwia juz mnie ten samochod , non stop cos przy nim robic trzeba. Ide poszalec windstarem.
Zycze wesolych swiat :)
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Nie lam sie czasem nasze Corsi maja humorki i kaprysy.Pewnie chwilowe :-P
Obrazek
norm4n
Nowy
Kontakt:

No tak , ale sorry - w glupim cieniasie mi sie mniej sypalo !!
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Norm jak cię wkurza ten samochód to daj go mi za symboliczną kwotę :)23 ja tam lubie takie autka.... co to za frajda z samochodu który nigdy się nie psuje... :grin: :grin: :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Albo zamien sie ze mna :-P
Obrazek
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Nie wkurzaj się na biedną corsiawkę bo sam jesteś chyba sobie winien takiej sytuacji. "Gdyby kózka nie skakała........." - trzeba było nie śmigac po bezdrożach dziurawych tylko po równej drodze zasówać. Corsiawka to nie jakiś tam podrzędny Jeep tylko autko na droge tzw. utwardzoną , asfaltową ............... :-D :-D :-D W moim przypadku odkąd furkę kupiłem i użytkuję nie widziała ani grama kamieni i wyboistych błotnisto-kamienisto-dziurawych dróg tylko same "równe" Polskie asfalowe drogi :-P :-P :-P
Pozdrowienia przesyła Criters
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

CRITERS pisze: tylko same "równe" Polskie asfalowe drogi :-P :-P :-P
hahahhahahaa LOL :-D same równe drogi mamy w Polsce LOL
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Akurat polskie asfaltowe drogi porownac mozna z poligonem i z tego wzgledu nie mozna do corsiawki miec pretensji. Ona tez czasem moze miec dosc wpadania bez przerwy w dziury i czasem moze sie obrazic i wywinac man jakiegos psikusa :grin: :grin: :grin:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
norm4n
Nowy
Kontakt:

Moja mi ostatnio dosc duzo wywija , no ale nic , moze jak ja dopieszcze to bedzie okey. Narazie zrobilem instalacje audio (ni jestem audiofilem wiec naprawilem seryjna), zalozylem koncowke wydechu bo spaliny mi topia zderzak (wszystko przez poprzedniego wlasciciela i jego zasrana strumienice !! ), oswietlenie deski rozdzielczej , poprzykrecalem reflektory bo dziwnie chodzily na boki i lakiernik zrobil mi zaprawki niektorych pekniec. A no i bym zapomnial o pieknym cudownym witrazu wykonanym przez moja kumpele przyklejonym do tylniej szyby :) (taki maly slodziutki diabelek w trampkach :grin: ) Ale powiem Wam jedno - wczoraj mialem okaze przejechac sie Asterka Clasic (MADE IN GLIWICE ) 1,4 - toz przy mojej corsi 1,2 to wol okropny, tam sie przy 80 km/h wrzuca 5 - paranoja (ja przy 80 dopiero 3 wrzucam )
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”