Remus a tu cisza?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
WoDzU
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Remus a tu cisza?

Post autor: WoDzU »

Male pytanko - we wrzesniu zalozylem piekny tlumik Remusa - Corsiawka ma teraz czym wydychac :0 Ale kwestia jest taka - gostek mowil, ze po okolo 500 km tlumiczek sie przepali i bedzie git - ale zrobilem juz kilka tysiaczkow a on dalej cichutenki jak makiem zasial, hmmmm kazdy Remus tak ma czy moze mam mega-oryginalne czesci? [/b]
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

czasami sie to zdarza
moj kolega mial w polo oryginalnego remusa i chodzil jak fabryczny albo i ciszej :grin: :grin:
nie no ciszej to przesadzam ale naprawde bylem w szoku ze remusy moga tak cicho chodzic
jak troche pojezdzil w lato przy 35"c na dworze to bylo gloniej troszeeczke ale to i tak nie to samo :-? :-? :-?
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Moim zdaniem nie ma sie czym przejmowac ze tlumik jest cichy. Dla mnie wiocha jak koles jedzie, z rury ognie wala na pol metra a do tego ryczy jak pojeb... :lol: :lol:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

JA mam supersprinta, i wyje dobrze, nie za głośno nie za cicho, ot tak w sam raz jak dla mnie :)
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

obawiam sie ze juz glosniej nie bedzie chyba ze cos wytniesz wczesniej :)
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Ja mam RENUS'a i mi wyje tak jak powinien. Nie za głośno nie za cicho ... nie wiem, mi się podoba. Jest po prostu super odgłos, ale nie wycie na cała ulicę.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Najlepiej gdy tłumik ma basss a nie wyje jak stary odkurzacz..... :grin: :grin: :grin: Ja mam na razie przerobiony seryjny i do 4000 jest głośny a powyżej cichnie... nie wiem dlaczego :zakrecony: Ale mam coś na oku
Obrazek
WoDzU
Nowy
Kontakt:

Nie, no chcialem sobie zrobic startujacego promu kosmicznego :) Jest taki piekny basowy pomruk ale myslalem ze Remus bedzie jednak troszke "mocniejszy" :D Na szczescie w srodku jest spoko bo u mojego brata ciezko jest podczas jazdy wmiescie wytrzymac :zakrecony:
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

A ja wy...dalam tlumik i zakladam same koncowki :-D
Adam_x
Nowy
Kontakt:

Re: Remus a tu cisza?

Post autor: Adam_x »

WoDzU pisze:Male pytanko - we wrzesniu zalozylem piekny tlumik Remusa - Corsiawka ma teraz czym wydychac :0 Ale kwestia jest taka - gostek mowil, ze po okolo 500 km tlumiczek sie przepali i bedzie git - ale zrobilem juz kilka tysiaczkow a on dalej cichutenki jak makiem zasial, hmmmm kazdy Remus tak ma czy moze mam mega-oryginalne czesci? [/b]

Z tego co mi wiadomo to tłumiki np Remusa dedykowane do konkretnego modelu są zwykle ciche.
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

zgubek pisze:A ja wy...dalam tlumik i zakladam same koncowki :-D
zgubek to tak jak ja wali niesamowice mi tam sie podoba wywalaj wywalaj jak nie mozemy sie poscigac(1.2 8v) to chocaz niech nas bedzie slychac:) :grin: :grin: :grin:
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

koncowki sa ok jak ci wydymaja koncow e to mala strara a jak ci wywala caly tlumik(tak jak mi )to juz raczej lipa bedzie najgorsze ze moim nacieszylem sie 5 dni niech szlak trafi wszystkich kradziejow :grin:
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Budzio pisze:koncowki sa ok jak ci wydymaja koncow e to mala strara a jak ci wywala caly tlumik(tak jak mi )to juz raczej lipa bedzie najgorsze ze moim nacieszylem sie 5 dni niech szlak trafi wszystkich kradziejow :grin:
na to jest patent ja mam na zacisku tak jak wszyscy ale hehehehehehe pulapka na kradziejow jest on przy zacisku delikatnie obspawany :)
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

A ja mam tłumiczek El-teca. Kupiłem sama puszkę, a do tego dospawałem końcówkę i jest gicior. Jak już pisali inni nie za cicho, nie za głośno. Basik jest wystarczający, dosyć głęboki. Fajnie, bo można jechać tak, żeby nie hałasował i tak, żeby było cicho.
Naprawdę jestem bardzo zadowolony. Koszt: 450 zł z montażem.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

A ja mam Ultera uniwersalnego i troche burczy,ale przymierzam sie do wywalenia srodkowego tlumika przelotowego :-D Ciekawe czy bedzie glosniej czy basowo :-?
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
WoDzU
Nowy
Kontakt:

Moj Remusik jest uniwersalny i sproobuje eksperymenta : wywale srodkowy i wstawie puszke. Jak wlacza sie alarmy po moim przejezdzie to wspawam srodkowy :lol:
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Szwagier pisze:A ja mam Ultera uniwersalnego i troche burczy,ale przymierzam sie do wywalenia srodkowego tlumika przelotowego :-D Ciekawe czy bedzie glosniej czy basowo :-?
szwagier jak wywalisz srodkowy(u mnie juz go dawno nie ma )to nie dosc ze bedzie bardziej basowo to na zdjeciu nogi z gazu bedziesz mial efektowne strzelanie co do zalanczania alarmow innych aut jak bedziesz zlosliwy i przygazujesz autko w obrebie parkinkow innych aut to nie ma takiej mozliwosci zebu nie wlaczyly sie inne alarmy ( hehehhe wlanaczaja sie jeden po drugim) :-D :-D :-D
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Tak tak Panowie jak najgłośniej. A jak przyjdzie wam ochota pojechać w dłuższą trasę to wam ciśnienie tak wzrośnie że pierwsze co zrobicie po powrocie do domu to wymienicie tłumik :-D.
Temat przerabiałem przy okazji konwersjji na MPi, jak zaczął potrzebować więcej powietrza to moją nastepną inwestycją miał być zakup seryjnej obudowy filtra powietrza, bo stożek razem z wydechem powodował brak skali w radiu :-D
Także jeżeli macie w planach montaż stożka to wydech niech będzie cichy, założeone w parze dają efekt.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
WoDzU
Nowy
Kontakt:

Oj znam ten bol - dluuugie trasy. Na szczescie inzynierowie Remusa tak go zmontowali, ze w srodku jest w miare spoko. Tylko nie wiem czemu od okolo 120km/h robi sie glosniej, jakby sie normalnie turbo wlaczylo :-D
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

to nie masz tak zle.... u mnie "turbo" jest od 100.... do 140 bo potem juz sie wycisza. ale na trasy to nie polecam tego. w miescie jest super :)
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Jedrus pisze:Tak tak Panowie jak najgłośniej. A jak przyjdzie wam ochota pojechać w dłuższą trasę to wam ciśnienie tak wzrośnie że pierwsze co zrobicie po powrocie do domu to wymienicie tłumik :-D.
Ja jezdze tylko po miescie :lol:
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
azyl
Nowy
Kontakt:

Post autor: azyl »

Ja tam mam remuska i jest ok. Przyjemny basowy dżwięk nie za głośno ani za cicho
kristo
Weteran
Kontakt:

Czy jak wywale kata to tłumik będzie głośniejszy? Bo tego bym nie chciał :bardzozly:
Obrazek
WoDzU
Nowy
Kontakt:

No bedzie glosniej a o ile to zalezy. Jeszcze jest kwestia czy kat jest przed czy za srodkowym tlumikiem. Jak przed to zawsze srodkowy troche wylapie, jak za to moze sie zrobic glosnawo.
kristo
Weteran
Kontakt:

W Corsie A kat jest przed środkowym,
:oko:
Obrazek
WoDzU
Nowy
Kontakt:

To tak jak u mnie :lol: Ale mimo to nie wywalam kata, bo na dlugich trasach uczucie "jazdy startujaca rakieta kosmiczna" do ciekawych nie nalezy.
kristo
Weteran
Kontakt:

AŻ tak żle? taka duża jest różnica po wywaleniu kata???????????? :bardzozly: mój ideał : cichy ale z głębokim bassem, tak żeby bardziej go było czuć niż słychać..... :zakrecony: marzenia :oko:
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

moim marzeniem jest cichy wydech i ryczacy stozek! to jest dopiero fajny dzwiek :)
c20mboT
bakster
Świeżak
Kontakt:

Post autor: bakster »

Mowilem CI wodzu zebys tego remusa nei wsadzal... :-D :-D Teraz to nic innego jak tylko srodkowy wywalic... Ale moze byc lekko za glosny.. Widizsz u mnie jakos roznicy nei ma.. Ale tutaj moze byc... najwyzej wsadizsz jeszcze stozek i sie dzwiek wyrowna.. Potem mocne audio zeby nic slychac nei bylo i jazda :-D :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”