Remus a tu cisza?
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
WoDzU
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Remus a tu cisza?
Male pytanko - we wrzesniu zalozylem piekny tlumik Remusa - Corsiawka ma teraz czym wydychac :0 Ale kwestia jest taka - gostek mowil, ze po okolo 500 km tlumiczek sie przepali i bedzie git - ale zrobilem juz kilka tysiaczkow a on dalej cichutenki jak makiem zasial, hmmmm kazdy Remus tak ma czy moze mam mega-oryginalne czesci? [/b]
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
czasami sie to zdarza
moj kolega mial w polo oryginalnego remusa i chodzil jak fabryczny albo i ciszej
nie no ciszej to przesadzam ale naprawde bylem w szoku ze remusy moga tak cicho chodzic
jak troche pojezdzil w lato przy 35"c na dworze to bylo gloniej troszeeczke ale to i tak nie to samo

moj kolega mial w polo oryginalnego remusa i chodzil jak fabryczny albo i ciszej
nie no ciszej to przesadzam ale naprawde bylem w szoku ze remusy moga tak cicho chodzic
jak troche pojezdzil w lato przy 35"c na dworze to bylo gloniej troszeeczke ale to i tak nie to samo
X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
gift od schricka 264° Nockenwellen
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Ja mam RENUS'a i mi wyje tak jak powinien. Nie za głośno nie za cicho ... nie wiem, mi się podoba. Jest po prostu super odgłos, ale nie wycie na cała ulicę.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
Adam_x
- Nowy
- Kontakt:
Re: Remus a tu cisza?
WoDzU pisze:Male pytanko - we wrzesniu zalozylem piekny tlumik Remusa - Corsiawka ma teraz czym wydychac :0 Ale kwestia jest taka - gostek mowil, ze po okolo 500 km tlumiczek sie przepali i bedzie git - ale zrobilem juz kilka tysiaczkow a on dalej cichutenki jak makiem zasial, hmmmm kazdy Remus tak ma czy moze mam mega-oryginalne czesci? [/b]
Z tego co mi wiadomo to tłumiki np Remusa dedykowane do konkretnego modelu są zwykle ciche.
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
na to jest patent ja mam na zacisku tak jak wszyscy ale hehehehehehe pulapka na kradziejow jest on przy zacisku delikatnie obspawanyBudzio pisze:koncowki sa ok jak ci wydymaja koncow e to mala strara a jak ci wywala caly tlumik(tak jak mi )to juz raczej lipa bedzie najgorsze ze moim nacieszylem sie 5 dni niech szlak trafi wszystkich kradziejow
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
A ja mam tłumiczek El-teca. Kupiłem sama puszkę, a do tego dospawałem końcówkę i jest gicior. Jak już pisali inni nie za cicho, nie za głośno. Basik jest wystarczający, dosyć głęboki. Fajnie, bo można jechać tak, żeby nie hałasował i tak, żeby było cicho.
Naprawdę jestem bardzo zadowolony. Koszt: 450 zł z montażem.
Pozdrawiam
Naprawdę jestem bardzo zadowolony. Koszt: 450 zł z montażem.
Pozdrawiam
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
szwagier jak wywalisz srodkowy(u mnie juz go dawno nie ma )to nie dosc ze bedzie bardziej basowo to na zdjeciu nogi z gazu bedziesz mial efektowne strzelanie co do zalanczania alarmow innych aut jak bedziesz zlosliwy i przygazujesz autko w obrebie parkinkow innych aut to nie ma takiej mozliwosci zebu nie wlaczyly sie inne alarmy ( hehehhe wlanaczaja sie jeden po drugim)Szwagier pisze:A ja mam Ultera uniwersalnego i troche burczy,ale przymierzam sie do wywalenia srodkowego tlumika przelotowegoCiekawe czy bedzie glosniej czy basowo
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Tak tak Panowie jak najgłośniej. A jak przyjdzie wam ochota pojechać w dłuższą trasę to wam ciśnienie tak wzrośnie że pierwsze co zrobicie po powrocie do domu to wymienicie tłumik
.
Temat przerabiałem przy okazji konwersjji na MPi, jak zaczął potrzebować więcej powietrza to moją nastepną inwestycją miał być zakup seryjnej obudowy filtra powietrza, bo stożek razem z wydechem powodował brak skali w radiu
Także jeżeli macie w planach montaż stożka to wydech niech będzie cichy, założeone w parze dają efekt.
Temat przerabiałem przy okazji konwersjji na MPi, jak zaczął potrzebować więcej powietrza to moją nastepną inwestycją miał być zakup seryjnej obudowy filtra powietrza, bo stożek razem z wydechem powodował brak skali w radiu
Także jeżeli macie w planach montaż stożka to wydech niech będzie cichy, założeone w parze dają efekt.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
to nie masz tak zle.... u mnie "turbo" jest od 100.... do 140 bo potem juz sie wycisza. ale na trasy to nie polecam tego. w miescie jest super 
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym