witam mam takie pytanie czy sie orientujecie ile moze kosztować malowanie CAŁEJ corsy
PS nie pisac mi tu ile za element bo pytam o całość
pozdro;)
koszty lakierowanie
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- kasmarkos
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: koszty lakierowanie
Kolego na takie pytanie nie ma odpowiedzi niestety. Bo na koszt malowania calego auta sklada sie bardzo wiele czynnikow miedzy innymi czy kolor ten sam czy nie, od stanu powloki na ktora bedzie kladziony lakier jak i chociazby od ceny samego lakieru.
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tak jak wyżej kolega napisał , warto było by podzwonić popytać ....
A z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tyle , że jeśli blacha na aucie jest ok i nie ma nigdzie szpachlówki to na pewno ułatwi robotę lakiernikowi .
Jeżeli przywieziesz auto rozebrane i sam poskładasz to też koszty mniejsze ...
Jak auto będzie malowane w środku i komora silnika to cenna będzie większa ....
Rodzaj materiałów jak będzie używany też będzie miał wpływ
No i czy to będzie malował jakiś profesjonalny zakład czy pan zdziso w szopie koło domu
Także czyników jest bardzo dużo
Ja dzisiaj klientowi przygotowałem auto do piaskowania i obstawienia klatki do auta to rozebrałem samochód do ostatniej śrubki ... To zakład lakierniczy z jakim współpracuje znajomy powiedział za wymalowanie całego auta w środku z klatką , na zewnątrz i komorą + zderzaki itp powiedział coś koło 4 tyś z materiałami podstawowymi ...

Także cenny mogą się wachać różnie zależy tez jakie miasto i czy to będzie robił tez znajomy czy nie
A z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tyle , że jeśli blacha na aucie jest ok i nie ma nigdzie szpachlówki to na pewno ułatwi robotę lakiernikowi .
Jeżeli przywieziesz auto rozebrane i sam poskładasz to też koszty mniejsze ...
Jak auto będzie malowane w środku i komora silnika to cenna będzie większa ....
Rodzaj materiałów jak będzie używany też będzie miał wpływ
No i czy to będzie malował jakiś profesjonalny zakład czy pan zdziso w szopie koło domu
Także czyników jest bardzo dużo
Ja dzisiaj klientowi przygotowałem auto do piaskowania i obstawienia klatki do auta to rozebrałem samochód do ostatniej śrubki ... To zakład lakierniczy z jakim współpracuje znajomy powiedział za wymalowanie całego auta w środku z klatką , na zewnątrz i komorą + zderzaki itp powiedział coś koło 4 tyś z materiałami podstawowymi ...

Także cenny mogą się wachać różnie zależy tez jakie miasto i czy to będzie robił tez znajomy czy nie
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
no i chyba taniej jak 1500zł nie pomalujesz całej corsy, nawet u kumpla 
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
1500 zł to ja za lakier , podkład i clar tyle zapłaciłem
a nie wspomnę o kosztach lakierowania i przygotowania do lakierowania....
Minimum 4 tyś to na bank jak byś chciał całą pomalować i żeby to jeszcze było ładnie , miało efekt i wytrzymało parę lat
Minimum 4 tyś to na bank jak byś chciał całą pomalować i żeby to jeszcze było ładnie , miało efekt i wytrzymało parę lat
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
ja za pomalowanie całej corsy z wnękami, bez komory silnika + takie wymyślanki jak listwy dachowe, podszybie, elementy deski razem z pokrętłami
zapłaciłem troche ponad 2 tys. ale robił mi to dobry kumpel
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html