Śnieg pada, śnieg pada czyli ...

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Śnieg pada, śnieg pada czyli ...

Post autor: Porszak »

podrzucic Wam kolejny temat? :lol:
jazda na przeciwmglowych w deszcz i in warunkach kiedy sie ich nie stosuje. tez mi rece opadaja....
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
Kotlin
Swój
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Kotlin »

No mi też ręce opadają:)
ALe ja to robie tak biore zajezdzam droge, wycigam gościa urywam mu głowe sikam do niej a pozniej zwloki laduja w dole z wapnem :-D

WAsze rozkminy przypominają mi rozmowy dwóch nastolatek w markecie na temat wyzszosci podpasek nad tamponami i to że te ktore noszą tampony sie wywyższają :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
jajko288
Świeżak
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: jajko288 »

Wg Mnie to należy spojrzeć kto najczęściej hamuje lewy pas. DZIADY osoby PRACUJĄCE NA INFOLINI lub łorewa czyli nie kierowcy, a wy ich chcecie nauczać? Może lepiej jakieś pisemko z podpisami o nowelizacje do sejmu o zabieraniu praw jazdy. A tu jak powinno się nauczać ludzi na drodze
Mazda 3 BK
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Post autor: Tom »

Porszak pisze:
jazda na przeciwmglowych w deszcz i in warunkach kiedy sie ich nie stosuje. tez mi rece opadaja....

u nas policja za to karze mandatem. Przednie jeszcze pół biedy, gorzej jak stoisz w korku czy jedziesz po mieście od świateł do świateł a ten przed Tobą ma włączony tylni przeciwmgielny i ślepi niemiłosiernie.

Wtedy na pierwszych światłach wyciągam spod siedzenia młotek, wychodzę z auta i jednym ruchem ręki gaszę takiemu delikwentowi światło przeciwmgielne :grin: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Wiecie jak czytam o tym wyprzedzaniu i nagłym przyhamowaniu to mi się nóż w kieszeni otwiera. Jeżdze sobie spokojnie moją corsiną i czasami mam ochotę wyprzedzic TIR-a który jedzie 50 na godzinę trasą - krajową 1. Rozpoczynam manewr wyprzedzania a tu przedstawiciel handlowy juz siada mi na tyłku i mruga swiatłami i kombinuje jak mnie tu wyprzedzić. A ja chce tylko spokojnie wyminąc kolumne TIR-ów i zjechac na prawy pas. Jak mi się taki odpowiednio uprzykrzy to mu na penwo nie zjadę. Będę jechac z dozowloną prędkością i niech sobie robi co chce. Jakby poczekał chwilę nie byłoby problemu.
Mówię NIE kierowcą a la Przedstawiciel Handlowy.
Mnie w przeciwieństwie do nich zalęzy na życiu moim i innych.

Aha i polecam wszystkim którzy wymieniają samodzielnie żarówki ustawić sobie od czasu światła. Bo nie mam nic bardziej wku...jącego jak światła świecące wszędzie tylko nie na drogę :)11
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Post autor: Tom »

ja oczywiście z tym młotkiem żartowałem ale jest to drażniące. Gdyby ludzie normalnie jeździli na przeglądy rejestracyjne to takich sytuacji byłoby dużo mniej, niestety wiele ludzi załatwia jeszcze przegląd przez wujka Mietka pracującego w skp i tak to działa.

Ja byłem dzisiaj na przeglądzie z CC. Okazuje się, że samo poziomowanie przy każdym włączeniu zapłonu obniża maksymalnie światła w dół. Diagnosta ustawiał na włączonym/wyłączonym zapłonie i po każdym ponownym włączeniu zapłonu światła wędrują na sam dół. Jakieś pomysły??
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
master1201
Nowy
Imię: Maciej

Post autor: master1201 »

Mi sie wydaje ze tutaj nie chodzilo o to ze swiatla sa ustawione na sam dol tylko na sama gore i swieca po oczach :-D
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Chodziło o to że w ogóle nie są ustawione. Zamiast oświetlać pobocze to świeca w oczy innym kierowcom.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”