Uczestnicy zawodów będą mogli spróbować swych sił w różnych klasach w zależności od pojemności swojego silnika (benzynowego lub diesla). Start odbywał się będzie parami, będzie mierzony czas przejazdu oraz czas reakcji kierowcy (ET + RT) za pomocą profesjonalnych przyrządów. Najlepsi otrzymają pamiątkowe puchary ufundowane przez Prezydenta Bytomia Piotra Koja.
Udział w zawodach może wziąć każdy, kto:
ukończył 18 lat;
ma ważne prawo jazdy;
posiada samochód zarejestrowany na siebie z ważnym przeglądem technicznym, ubezpieczeniem OC oraz wyposażonym w gaśnicę (nie dopuszcza się innego ogumienia drogowego, niż seryjne);
wypełni i podpisze przed zawodami stosowny formularz.
Ramowy program imprezy – 23 sierpnia 2009 r. /niedziela/
9.00 – 11.00 - zapisy do poszczególnych klas i rejestracja uczestników wyścigu samochodowego;
11.00 – 15.00 - wyścigi samochodów (w tym dwie przerwy
między wyścigami);
15.00 – 16.00 - prezentacja pojazdów tuningowanych;
16.00 – 16.30 - wręczenie pucharów;
16.30 - zakończenie imprezy.
Mamy nadzieję, że tegoroczna impreza będzie miała również bezkolizyjny przebieg, stąd prosimy wszystkich jej uczestników o rozwagę i ostrożność w trosce o wspólne bezpieczeństwo.
Serdecznie zapraszamy do udziału !
Starty są bezpłatne.
W miarę możliwości i pamięci byśmy prosili aby zawodnicy przy wjedzie mieli za szyba białą kartkę wsadzoną żeby można było wstępną selekcje zrobić ułatwi to nam wszystkim życie i usprawni wjazd na park techniczny
Powrót z 1/4 będzie przez ul. Leśną do Strzelców Bytomskich i tam prosimy bez szaleństw by jakiego dzwona nie było.
ul. Zachodnia będzie zamknięta dla ruchu drogowego- jedynie piesi.
Czy ktoś z Was się wybiera??
-- Cz sie 27, 2009 9:13 pm --
Z tego co widziałem to byłem jedynym posiadaczem corsy na 1/4. i jedna tigra 2.0 była, kierowana przez Kobietę. Impreza się udała ,jak i również pogoda
Gorzej już z moim przejazdami
- 1 przejazd z golfem 4 tdi (ok 150KM,320Nm ) start super wyszedł mi,potem dwójka ok, golf mniej więcej równo ze mną, wrzucam 3 a tu się okazało ze 5 wrzuciłem
- 2 przejazd z honda civic ( ok 220KM-posiadała kompresor ) start super,ale tym razem coś mi dwójka nie weszła i zaś strata czasu. oczywiste honda wygrała (i tak nie było żadnych szans
- 3 przejazd z dłubanym CRX tym razem poszło mi jak należy tzn przejazd,przegrałem sporo- CRX niezłe wymiatał
Do dziś nie znam czasu mego przejazdu- jeszcze nie zostało to opublikowane nigdzie,jestem ciekaw bo poszło mi jak należy. Po dwóch przejazdach w ogólnej klasyfikacji bylem na 125 miejscu na 170 startujących. Myślę ze na Muchowcu się poprawie