Jakie oznaczenie miała skrzynia biegów w C16NZ ( F ...ile ???) a jakie miała w X16XE ???
I czy jedna z drugą są zamienne pod oba silniki ???
Ktoś coś wie na ten temat ? Bo ja chyba osiwieję niedługo

PS. Dajcie pierwszeństwo Markosowi

A g*** prawda właśnie!!! Chętnie oddałbym swoją obecna za tamtą skrzynkę! 4ka to był najlepszy bieg. Pięknie ciągnęła od 80 nawet do 140 a 5ty był już typowym nadbiegiem dla wyższych prędkości(tego mi teraz brakuje). Dla mnie była idealna!!markos pisze:jechalem ex corsa hiva i musze powiedziec, ze ma jakas pojebana skrzynie i raczej napewno nie jest to f13.. nie pamietam dokladnie, ale to chyba czworka jest taka, ze fura strasznie zdycha i w ogole przestaje jechac.
Pięknie ciągnęła od 80 nawet do 140
PETERS pisze:Pięknie ciągnęła od 80 nawet do 140
yyy To Ty chyba miałeś większa prędkość max bo moja 1.2 identycznie ciągniena 4ym biegu.
Aaa właśnie, dziś wroociłem sobie z trasy i pod koniec było mało fuela to sobie zatankowałem 5L 98i rozbujałem ją na prostej drodze, coś a'la expresówka do....... 180km/h - na liczniku mam 200 ale już się nie chciała dalej bujać. Dla porównania na 95 max mam 160km.
I cały czas się teraz zastanawiam..... (bo nigdzie nie odczuwałem braku mocy i przyspieszenia) .... jak wykląda jazda GSi jak tam jest ponad 2x więcej mocy pod machą, o swapniętych 2.0 już nie chce mi się myśleć.
To jaki masz silnik i skrzynie? Bo moje c14nz z F10 mnie dobija na trasie. 100 i juz jest 3k obr. 120km/h i juz 4k :0 Wiec najlepiej jezdzi sie do 100 ale co to za jazda....PETERS pisze:Pięknie ciągnęła od 80 nawet do 140
yyy To Ty chyba miałeś większa prędkość max bo moja 1.2 identycznie ciągniena 4ym biegu.
Aaa właśnie, dziś wroociłem sobie z trasy i pod koniec było mało fuela to sobie zatankowałem 5L 98i rozbujałem ją na prostej drodze, coś a'la expresówka do....... 180km/h - na liczniku mam 200 ale już się nie chciała dalej bujać. Dla porównania na 95 max mam 160km.
I cały czas się teraz zastanawiam..... (bo nigdzie nie odczuwałem braku mocy i przyspieszenia) .... jak wykląda jazda GSi jak tam jest ponad 2x więcej mocy pod machą, o swapniętych 2.0 już nie chce mi się myśleć.
nie ma odpowiedzi na tak postawione pytanie. zalezy to od wielkosci kol i limitera. dawno temu na a4 moja corsa poszla 200+ na 195/50/15 i to juz byly okolice odciecia, ale tak naprawde nie wiem jaka byla predkosc, bo predkosciomierz i tak przeklamuje. jak wracalem z kielc to jest taki ladny kawaleczek autostrady i jak tam z gumisiem na pokladzie przycisnalem to tez poszla prawie 200, z kolei na tych kolach (195/45/16) do odciecia jeszcze kawalek byl.Kotlin pisze:A przy ilu km/h konczy sie f13??